Όταν η μόδα συναντά την παράδοση δημιουργούνται μοναδικοί συνδυασμοί υλικών, χρωμάτων και στυλ! Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν και τα μαροκινά χειροποίητα πασούμια, φτιαγμένα από γνήσιο δέρμα κομμένο περίτεχνα σε φλοράλ μοτίβα. Ιδανικό για ένα ιδιαίτερο boho καλοκαιρινό σύνολο με άνεση στο περπάτημα χάρη στην συμπαγή δερμάτινη σόλα του. Τα παραδοσιακά αυτά υποδήματα από το Μαρόκο δημιουργούν άμεσα μια ζωηρή καλοκαιρινή διάθεση.

Η κατασκευή των μαροκινών babouche ξεκινάει με την συλλογή γνήσιων, ακατέργαστων δερμάτων, τα οποία βάφονται από μια παλέτα χρωμάτων φτιαγμένη με φυσικά φυτικά υλικά και στεγνώνουν στον ήλιο. Η μη χρήση χημικών βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του δέρματος και στην διατήρηση του αρώματός του. Αφού στεγνώσουν, τα δέρματα βάφονται στο χέρι και σκαλίζονται με όμορφα μαροκινά μοτίβα. Η υπομονή και η απαιτούμενη ικανότητα που έχουν οι άνθρωποι στο Μαρόκο και συνεχίζουν να φτιάχνουν τα παραδοσιακά χειροποίητα moroccan babouche, είναι φανερή στο αποτέλεσμα.

Στην Νεραϊδοχώρα τα τολμήσαμε και τα συνδυάσαμε με ψάθινες τσάντες και καφτάνια δημιουργώντας μοναδικά outfit για το καλοκαίρι!